Fysiotherapeut in opleiding Isabelle de Jong

Foto Isabelle de Jong bij mud masters. Mijn naam is Isabelle de Jong en ik ben 24 jaar oud. Ik studeer al vier jaar met veel plezier aan de opleiding fysiotherapie. Vroeger als klein kind ging ik altijd graag met mijn broertje mee naar de fysio om mee te doen met de spelletjes die daar gespeeld werden. Dit zorgde ervoor dat ik ook van kleins af aan al fysiotherapeut wilde worden. Uiteindelijk heb ik toch de keuze gemaakt om aan de opleiding Sportkunde te starten en na een jaar besloot ik te stoppen. Ik merkte dat mijn interesse meer uitging naar persoonlijk contact en mensen willen helpen in het lichamelijk herstel. Zo ben ik alsnog gestart met de opleiding tot fysiotherapeut.

Ik ben mijn hele leven al bezig met sporten. Ik speel nu ruim 15 jaar volleybal, waarnaast ik meerdere jaren volleybaltraining aan de jeugd gegeven. Ook kan je mij meerdere dagen van de week in de sportschool kunt vinden. Sport zie ik echt als een manier om mijn hoofd leeg te maken en mijn gedachten op nul te zetten. Vanuit de opleiding heb ik ook een hele tijd als sportbegeleider gewerkt voor HTV-Leiderdorp; een harttrimvereniging, waarbij er door middel van volleybaltraining gewerkt wordt aan de verbetering van de algehele gezondheid.

Komend half jaar zal ik mij aansluiten bij Mariëlle en Edward en zal ik mijn kennis en vaardigheden delen en verder ontwikkelen. Ik wil mezelf op deze manier de kans geven om een goede basis te ontwikkelen rondom de sportfysiotherapie en mijn eigen weg hierin te vinden.